لیست اختراعات علي جهانيان
پلاسميد pMB-IRES جهت انتخاب سريعتر و دقيق تر كلونهاي سلولي مداوم توليد كننده پروتئين نو تركيب در سيستم بياني سلولهاي حشره
G-CSF يك داروي پروتئيني است كه در درمان بسياري از بيماري ها مانند نوتروپني ناشي از سرطان كاربرد دارد. هدف از اختراع حاضر بكاربردن تكنيكي جديد براي خالص سازي اين پروتئين دارويي است. با توجه به اينكه تكنيك هاي خالص سازي معمول بسيار زمان بر و پرهزينه هستند، تخليص G-CSF به واسطه اينتئين مقرون به صرفه بوده و با صرف زمان كمتري انجام ميشود. تكنيك خالص سازي كه براي اين پروتئين نوتركيب مورد استفاده قرار گرفت، استفاده از تگ هاي متصل شونده به كيتين با واسطه اينتئين(IMPACT) بود. اينتئين ها با داشتن قابليت هضم خود به خودي و بدون نياز به آنزيم يا مواد شيميايي، مي توانند تگ هاي تمايلي(affinity tags) را كه براي خالص سازي پروتئين هاي نوتركيب مورد استفاده قرار مي گيرند از آن جدا كنند. سيستم خالص سازيIMPACT بر اساس استفاده از اينتئين ها طراحي شده است. با استفاده از اين سيستم خالص سازي، G-CSF انساني با موفقيت و با راندمان بالايي خالص سازي گرديد. به طوري كه پروسه خالص سازي اين پروتئين نوتركيب، به مدت 24 ساعت، در دماي اتاق و بدون نياز به هر تداخل خاص ديگري انجام گرفت.
1) زمينه فني اختراع زمينه فني اين اختراع در درجه اول مرتبط با مهندسي انرژي بوده، مورد استفاده آن در بويلر نيروگاههاي بخار و اصول فني و مطالعات آن بر مبناي قوانين مكانيك سيالات و ديناميك گازها انجام شده است. 2) مشكل فني در حال حاضر در نيروگاههاي بخار براي جلوگيري از نشستن دوده بر روي لولههاي داخل بويلر (لولههاي واتروال، اواپراتورها و سوپرهيترها) از دودهروب بخار استفاده ميشود. اما استفاده از اين سيستم داراي مشكلاتي ميباشد كه از جمله آن ميتوان به موارد زير اشاره كرد: -پاك شدن تنها بخشي از سطوح كه در معرض برخورد بخار قرار دارند -ايجاد خوردگي و كاهش عمر اجزاي داخلي بويلر (لازم بذكر است با توجه به اينكه بسياري از نيروگاههاي بخار موجود در كشور سوخت مازوت و يا گازوئيل مصرف ميكنند، وجود سولفور موجود در سوخت سبب توليد اكسيد گوگرد ميگردد كه تركيب آن با بخار دودهروب توليد اسيد سولفورو و اسيد سولفوريك نموده و بويژه در نقاط با دماي پايين سبب ايجاد خوردگي شديد ميشود.) -هزينه تعمير و نگهداري بالا -ساختار صلب و عدم انعطافپذيري در شرايط مختلف كاري بويلر اساس راه حل ارائه شده: با طراحي و ساخت دودهروب صوتي، مشكلات بالا تا حدود زيادي مرتفع گشتهاند. دودهروب صوتي با استفاده از هواي فشرده و ايجاد امواج صوتي باعث جدايش دوده از سطح لولههاي مبدل حرارتي (بويلر) شده و اين ذرات دوده با جريان گازهاي خروجي از بويلر خارج ميشوند. همچنين به دليل متحرك نبودن اين سيستم، هزينه تعمير و نگهداري به مراتب كمتري نسبت به سيستم دودهروب بخار دارا ميباشد. 3) كاربرد اختراع بهترين كاربرد اين سيستم براي استفاده در بويلرهاي نيروگاههاي بخار ميباشد. ضمناً قابل ذكر است كه براي نصب اين سيستم بر روي بويلرها نياز به تغيير و طراحي استراكچر خاص و پيچيدهاي بر روي بويلر نميباشد و آن را ميتوان بر روي بويلرها به راحتي نصب نمود. همچنين در كورههاي صنعتي نظير كورههاي پخت و نيز سيلوهاي مورد استفاده در صنايع سيمان كاربرد دارد.
موارد یافت شده: 3